@KTzone » 日常 - 健康資訊 » 事實証明, 原來自閉症係有得搞番架!

2014-3-11 11:02 bob33033
事實証明, 原來自閉症係有得搞番架!

我有個朋友個仔有自閉症, 佢好錫個仔架, 不過好可惜自細就有自閉症!

我見住佢地念哂所有方法同睇好多醫生, 但都對個仔無咩改善, 最後去左間叫樂樂王國教育學院度見一個叫dr yan, 可能因為佢地個度係專教人點教小朋友,

所以對小朋友既野比教有經驗~ 佢仔仔原本係連同人講野都唔願意架, 仲試過帶個小朋友出街比佢走失左> <  仲要唔記左佢成個鐘以上!

睇完dr yan之後, 哩個程況就再無出現, 唔止咁,佢個仔都開始識得主動同人講野, 識得點樣表達自己, 對於我黎講佢個仔變成咁都真係幾神下!

所以我都想介紹下哩個dr yan! 佢真係好有計仔~ 聽講有好多有自閉症既小朋友都比佢搞番好左, 最開心既係佢個仔原本做測試有自閉症的,

睇完dr yan約3個月之後再做測試就無左自閉症喇~

[[i] 本帖最後由 bob33033 於 2014-3-19 17:17 編輯 [/i]]

2014-3-11 11:36 kingson470
如果係真既話, 咁dr yan佢都真係好神wo~ 點解可以咁勁既!

2014-3-11 13:06 irisma212
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

2014-3-11 15:04 leptop694
我而加個小朋友2碎, 又係成日唔講野唔理人. 我都好謄心佢有自閉症呀> <

2014-3-11 16:15 fnwklj
[quote]原帖由 [i]leptop694[/i] 於 2014-3-11 15:04 發表 [url=http://www02.ktzhk.com/redirect.php?goto=findpost&pid=32619459&ptid=2550938][img]http://www02.ktzhk.com/images/common/back.gif[/img][/url]
我而加個小朋友2碎, 又係成日唔講野唔理人. 我都好謄心佢有自閉症呀>  [/quote]

可能扭計姐.唔洗咁緊張掛:29:

2014-3-12 10:32 marylee245

2014-3-12 16:14 Funabori
俾多D愛心,同佢地傾多D計囉~~∩△∩

2014-3-12 18:07 liu_winkilen

2014-3-13 18:06 Lenova_wong824

2014-3-14 17:00 ktrvmde
樂樂王國我都聽過,原來佢地都會搞埋孩童心理輔助呢一帆架!?

2014-3-25 13:15 issy416
嗯,自己子女仲細個,真系唔應該嫌麻煩,睇下有冇D先天性既病或者心理病,唔系大起上黎,真系唔容易搞架咧....

頁: [1]